dijous, 14 de maig del 2009

Aquesta setmana he estat al I Encuentro Internacional de Protección y Bienestar Animal en la producción pecuaria, que va tenir lloc a Talavera de la Reina (Toledo).

Per ser la primera vegada que tenia lloc cal dir que va ser un èxit. No només d'assistència, que ho va ser, sinó oper la qualitat dels ponents que s'hi van aplegar. Vam tenir l'oportunitat d'escoltar a un autèntic referent en la defensa del benestar animal com és Temple Grandin. Una dona amb qui es pot estar d'acord o no, però que parla amb sentit comú i raona tots els seus arguments. També van venir representants de la l'Autoritat Europea en Seguretat Alimentària (EFSA), de la Organització Mundial de sanitat Animal (OIE) i de la Direcció General de Sanitat i Consum de la Comissió Europea, entre altres.

A nivell s'assistents hi érem representants del sector ramaders (hi abundaven els catalans), de les organitzacions de protecció dels animals, de les universitats, de les administracions... i, per cert, no em puc estar de dir que no hi va assistir ningú del Departament d'Agricultura de la Generalitat, tot i que hi van ser invitats.

Crec que el més important es va aconseguir, que era desplaçar el centre de gravetat del benestar animal dels països del Nord d'Europa cap al Sud. I felicito als seus organitzadors. U cop celebrat aquest primer encontre, crec que s'hauria de repetir anualment. Així ho vaig manifestar als seus organitzadors. És més, crec que si dins l'Estat Espanyol Catalunya representa el 35% de la ramaderia, seria molt encertat que la propera edició fós a Catalunya.

És un tema prou important perquè hi dediquem els màxims esforços. Tal com vaig comentar en aquest blog, ja hi comencen a haver inspeccions, i cada cop hi haurà més sancions. Ens hem de prendre el benestar animal amb seriositat, i encara no en som prou conscients.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada