dijous, 18 de juny del 2009

Prova pilot per la recollida de cadàvers

La gestió dels animals que es moren a les explotacions porcines (i a les explotacions ramaderes en general) és un tema sobre el que s'ha parlat molt. D'una banda pel cost econòmic que suposa, i és cert. Però per altra banda, perquè cal fer-ho amb un bon nivell de bioseguretat.

Ahir dimecres, un grup de persones del sector i de l'administració vam fer una visita de camp a vàries explotacions que estan fent una prova pilot. La prova pretén avaluar l'ús de contenidors refrigerats. Aquests contenidors, a diferència dels que s'estan utilitzant actualment, permeten mantenir durant molts més dies els animals morts abans de que es vinguin a recollir. Així, d'una banda, reduim les visites que ha de fer el camió de recollida de cadàvers, millorant el risc sanitari i disminuint-ne el cost. Per altra banda, en l'època de calor evitem que se sentin males olors, fet important en algunes comarques on han de conviure ramaderia i turisme.

El sistema funciona, i a més els ramaders n'estan contents. Això és el més important. Però, a més, jo crec que és molt destacable l'esforç per buscar solucions viables per un tema que ha generat força polèmica els darrers anys.

Queixar-se és molt fàcil, sempre. I amb aquesta prova, el que volem és buscar solucions viables, no queixar-nos sense fe res. Esperem que passat l'estiu puguem tenir una valoració més acurada d'aquesta prova pilot i puguem proposar alternatives al sistema de recollida actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada